0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Hulp nodig?

    Wij helpen je graag om het juiste product te vinden.

    Help mij kiezen

    Kombucha kopen

    Kombucha staat bekend om zijn sterk reinigende en zuiverende eigenschappen. De drank wordt gemaakt door een zwam (SCOBY) in sterk gezoete thee te leggen. Toon meer

    Levertijd

    Prijs

    -
    13 Producten
    BIO Kombucha Balance kant-en-klaar - 8 x 1 liter

    BIO Kombucha Balance kant-en-klaar - 8 x 1 liter

    De kombucha drank kopen? Kombucha Balance is speciaal ontwikkeld als ...
    Op voorraad
    €39,60
    € 39,60
    € 37,95
    BIO Kombucha Rooibos kant-en-klaar - 8 x 1 liter

    BIO Kombucha Rooibos kant-en-klaar - 8 x 1 liter

    De biologische kombuchadrank hoeft u niet zelf te maken. Eén liter fle...
    Op voorraad
    €37,95
    Kombucha Startpakket Basis - 20 liter

    Kombucha Startpakket Basis - 20 liter

    Met dit Kombucha startpakket heeft u alle basis ingrediënten om zelf 2...
    Op voorraad
    €52,95
    • Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
    • Gratis verzending vanaf € 75
    • Duurzame en biologische producten
    Kombucha Startpakket Compleet - 20 liter

    Kombucha Startpakket Compleet - 20 liter

    Zelf kombucha maken? Dan heeft u alles in één keer tot uw beschikking!
    Op voorraad
    €69,95
    € 119,95
    € 104,95
    Kombucha Startpakket Extra - 20 liter

    Kombucha Startpakket Extra - 20 liter

    Het Kombucha Startpakket Extra heeft alle benodigdheden om gemakkelijk...
    Op voorraad
    €104,95
    BIO Kombucha Rooibos kant-en-klaar - 1 liter

    BIO Kombucha Rooibos kant-en-klaar - 1 liter

    De biologische kombucha drank hoeft u niet zelf te maken. Eén liter fl...
    Op voorraad
    €4,95
    BIO Kombucha Balance kant-en-klaar - 1 liter

    BIO Kombucha Balance kant-en-klaar - 1 liter

    De kombucha drank kopen? Kombucha Balance is speciaal ontwikkeld als ...
    Op voorraad
    €4,95
    € 42,-
    € 38,50
    BIO Kombucha Groene Thee - 11 + 1 gratis

    BIO Kombucha Groene Thee - 11 + 1 gratis

    Kombucha gemaakt van Hibiscus, Rozenbottel, Lindebloesem en groene th...
    Voldoende met onderstaande levertijd.
    €38,50
    Kombucha Startpakket Basis - 10 liter

    Kombucha Startpakket Basis - 10 liter

    Zelf Kombucha maken? Met dit pakket heeft u alle basis ingrediënten om...
    Op voorraad
    €42,95
    Kombucha Navulpakket - 20 liter

    Kombucha Navulpakket - 20 liter

    Maak je graag zelf Kombucha? Met het Kombucha Navulpakket van Mani Viv...
    Op voorraad
    €24,95
    € 22,50
    € 19,99
    Kombuchazwam "Scoby" met startdrank

    Kombuchazwam "Scoby" met startdrank

    ca. 100 gr. kombucha zwam en ca. 75 ml. startdrank. Met de kombucha zw...
    Op voorraad
    €19,99
    BIO Kombucha combinatiepakket

    BIO Kombucha combinatiepakket

    De Kombucha dranken van Mani Vivendi zijn 100% suikervrij. Ze zijn nie...
    Op voorraad
    €39,60
    Yerba Mate Kombucha proefpakket - Organic

    Yerba Mate Kombucha proefpakket - Organic

    De Yerba Mate Kombucha's zitten boordevol levende probiotica, vitamine...
    Voldoende met onderstaande levertijd.
    €15,-

    Kombucha zwam

    De vraag naar kombucha blijft maar stijgen. Dit komt doordat steeds meer mensen de gezondheidsvoordelen van kombucha inzien. De gefermenteerde thee wordt al sinds jaar en dag gedronken, maar toch bleef het bij de massa lang onbekend. Tegenwoordig wordt er 18.000 keer per maand gezocht op de zoekterm “kombucha”. Wil jij weten wat kombucha is, of wil jij direct kombucha kopen? Blijf dan vooral op deze pagina.

    Wat is kombucha?

    Kombucha is een gezonde drank die ontstaat uit een fermentatieproces. De basis van de drank bestaat uit de kombuchazwam, of SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast) met daarbij thee en suiker. De zwam/SCOBY is het belangrijkste ingrediënt om het drankje te maken. De kombucha zwam bestaat uit levende bacteriën en gisten, deze zorgen ervoor dat de fermentatie op gang wordt gebracht. De symbiose van gistcellen en bacteriën vormt een dikke, glanzende plak dit is de kombucha zwam/scoby. De bacteriën en gisten (geen schimmels) ontwikkelen in de drank vooral glucuronzuur, melkzuur, azijnzuur en verschillende vitamines.

    Kombucha SCOBY

    De schimmel van de kombucha wordt de scoby genoemd. Het is een mix van azijnzuurbacteriën en gist, die de naam SCOBY krijgt toegekend. Tijdens de fermentatie drijft de rubberachtige plak meestal op de kombucha. Met iedere fermentatie wordt de schimmel dikker. SCOBY is de afkorting van Symbiotic Culture of Bacteria and Yeas. De SCOBY zorgt samen met de suiker en thee voor fermentatie. Hierdoor ontstaat de kombucha. Dit een proces van enkele weken.

    Kombucha kopen, of toch zelf maken?

    Kombucha drank is bekend om zijn sterk reinigende en zuiverende eigenschappen. Kombucha wordt wel eens gezien als een gezonde frisdrank vervanger. Met de juiste bereiding, maak je een licht sprankelend drankje. Vind je de drank te zuur, dan kun je de drank een smaak geven zoals jij het lekker vindt, dit doe je door fruit, vruchtensap of kruiden toe te voegen aan de fermentatie. Je kunt dus de kombucha zelf maken, dit vergt wel wat tijd máár het is erg leuk om te doen! Wanneer je hier geen tijd of zin in hebt kun je natuurlijk ook de kant-en-klare kombucha kopen, deze zijn geheel suikervrij en in verschillende smaken verkrijgbaar.

    Kombucha zelf maken

    Of je kombucha zelf gaat maken of kant en klaar koopt hangt af van je portemonnee. Kombucha zelf maken kan erg goedkoop zijn, maar het vraagt een kleine investering in het begin en een grote investering in tijd en uithoudingsvermogen. Iedere 14 dagen opnieuw een kweek opzetten kan heel goed, maar vraagt veel discipline. Daarbij moet je regelmatig controleren of de drank al klaar is om te drinken. De kweektijd wil namelijk nogal eens verschillen, afhankelijk van de hoeveelheid startvloeistof en de temperatuur van de kweek.

    Kombucha

    Yerba Mate

    Yerba mate kombucha komt uit Zuid-Amerika en wordt veel gemaakt/gedronken in Brazilië, Paraguay en Argentinië. Yerba mate is een soort thee, dat stimulerend werkt voor zowel lichaam als geest. De thee-achtige drank wordt gebrouwen uit de takken van de “Ilex paraguarensis” boom. Traditioneel wordt yerba mate gedronken uit een speciale mate kop, waarbij het drankje opgezogen wordt uit een houten rietje, of uit een metalen rietje. De kop waaruit gedronken wordt is traditioneel gezien een karabas. In Zuid-Amerika zien we dit nog steeds terug, maar Europa neemt deze traditie niet over. Yerba mate neemt wel toe in populariteit. Sommige mensen zien de thee-achtige drank als vervanger voor normale thee of koffie. Dit komt mede door de gezondheidsvoordelen van Yerba mate. Lees hieronder snel meer over de gezondheidsvoordelen van kombucha.

    Gezondheidsvoordelen kombucha

    Kombucha heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo bevat kombucha antioxidanten. Dit zorgt voor een betere weerstand en een snellere afbraak van bacteriën. Uit veel studies blijkt dat antioxidanten uit voedingsstoffen beter zijn, dan antioxidanten uit supplementen. Verder toont onderzoek bij ratten aan dat kombucha kan helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen. Het helpt immers met het verbeteren van jouw cholesterolgehalte.

    Kombucha en groene thee

    Als je kombucha combineert met groene thee heb je veel gezondheidsvoordelen. Mensen die groene thee drinken hebben 31% minder kans op hartaandoeningen. Mogelijk dat kombucha dit percentage nog hoger laat uitvallen. Verder hielp kombucha in verschillende studies om de verspreiding van kankercellen te voorkomen. Dit komt door de concentratie van de antioxidanten, maar ook door thee polyfenolen.

    Kan kombucha gevaarlijk zijn?

    In principe heeft het drinken van kombucha weinig gevaren. Wel wordt de kombucha gemaakt van bacteriën. Dit betekent dat er allergische reacties kunnen optreden bij het drinken van kombucha. De bacteriën ontstaan doordat er een gistingsproces plaatsvindt. Verder is het goed om er rekening mee te houden dat je niet in een keer heel veel kombucha moet drinken. 100-200 milliliter is een mooie hoeveelheid om mee te beginnen. Ook kan er een kleine hoeveelheid alcohol in kombucha zitten. Voor kinderen en zwangere vrouwen wordt kombucha daarom afgeraden.

    Zuur door lage PH-waarde

    Tot slot is het niet verstandig om de kombucha te ver te laten doorfermenteren. Door de lage PH-waarde kan de drank dan heel zuur worden. Voor je lichaam wordt het dan lastig om de drank te verwerken. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan met je gezondheid. Maak je kombucha zelf? Zorg dan altijd dat je goed voorbereid te werk gaat.

    Kombucha kant-en-klaar kopen

    Onze kombucha drank en onze andere kombucha producten zijn biologisch (skall) en probiotisch (levend ferment). Daar waar mogelijk zijn ook de grondstoffen Fairtrade aangekocht. Onze producten zijn tevens raw food. Dat betekent: niet gekookt of gepasteuriseerd. Hierdoor is het ferment nog levend in de fles. Je kunt de kombucha kopen in verschillende smaken, bijvoorbeeld de BIO Kombucha Rooibos en BIO Kombucha Balance, deze zijn beide geheel suikervrij. De BIO Kombucha Groene Thee is een kombucha op basis van rietsuiker, veel groene thee en een mengeling van rozenbottel, lindebloesem en hibiscusbloesem. Veel mensen die onze producten regelmatig gebruiken nemen een BIO Kombucha voordeel abonnement. Je hoeft per keer alleen maar via IDEAL te betalen voor een nieuwe zending. In het algemeen vinden mensen kant en klare drank beter te drinken. Onze kant en klare kombucha dranken zijn daarnaast gegarandeerd zonder suiker.

     Kombucha met een smaakje

    Kombucha aanschaffen

    Ben jij op zoek naar een betrouwbare partij waar jij kombucha kunt kopen? Dan ben je bij Mani Vivendi aan het juiste adres. Wij zijn dé expert op het gebied van kombucha, kefir, yogamatten, chi machines en andere gezondheidsproducten. Onze voornaamste focus hierbij ligt op kombucha en kefir. Wil jij de gefermenteerde thee, beter bekend als kombucha, kopen? Ontdek dan snel ons aanbod en bestel jouw kombucha vandaag nog, of bekijk eerst onze reviews, verzameld door WebwinkelKeur.

    Veelgestelde vragen over kombucha

    Als kombucha aanbieder krijgen wij veel vragen over onze producten, of over kombucha in het algemeen. Hieronder lees je de meestgestelde vragen. Toch een andere vraag? Wij staan altijd voor je klaar om jouw vragen over kombucha te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op.

    Is kombucha gezond?

    Jazeker! Kombucha staat zelf bekend om zijn gezonde imago. Kombucha is rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Het versterkt je immuunsysteem en heeft een sterk reinigende eigenschap. Er zijn alleen wel grote verschillen tussen kombucha uit de supermarkt en de kombucha die wij verkopen. Kombucha heeft van zichzelf een zure smaak. De kombucha uit de supermarkt is bewerkt.  De smaak komt niet in de buurt van zelfgemaakte kombucha of de kant-en-klare kombucha die je bij ons koopt. Al onze kombucha dranken zijn zo rauw mogelijk verwerkt, waardoor het eindproduct heel dicht in de buurt komt van je zelfgemaakte kombucha.

    Hoelang moet kombucha fermenteren?

    Het duurt ongeveer 10 tot 14 dagen voordat je kombucha klaar is. De kweektijd verschilt nog wel eens, dit is afhankelijk van de omgeving tempratuur. De tempratuur in de pot moet ongeveer 24 graden zijn, dit is het beste voor het fermentatieproces. Het is daarom aan te raden om in de koude maanden een verwarmingsplaatje te gebruiken om de pot op tempratuur te houden. Kombucha wordt vaak gedronken wanneer het een pH-waarde van 3,0 tot 3,5 heeft. Dit kan je meten met een digitale pH-meter of de 0,5 tot 5,5 pH test strips. Ook wil je dat de suiker volledig is opgenomen door de scoby. Met een refractometer meet je hoeveel suiker er nog in je kombucha zit.

    Hoe kan ik mijn kombucha een andere smaak geven?

    Dat kan je doen na de eerste fermentatie! Dus na de eerste +- 14 dagen kan jij vers fruit, vruchtensap en verse kruiden toevoegen aan je kombucha. Laat het vanaf dat moment nog een extra aantal dagen fermenteren. De snelheid van dit proces hangt af van het suikergehalte van het type fruit dat wordt gebruikt. 

    Hoe weet ik dat de suiker in mijn kombucha volledig is opgenomen?

    Daar verkopen wij een hele handige tool voor: De refactometer! Je kan natuurlijk ook proeven of de kombucha zoet smaakt, maar dit is minder betrouwbaar dan de refractometer.

    Zit er alcohol in kombucha?

    Ja, dit komt door de fermentatie van de komboecha. Tijdens de fermentatie onstaat er eek kleine hoeveelheid alcohol. Houd rekening met een alcoholpercentage van 0,5% tot maximaal 2,5%.

    Hoelang kan je een scoby bewaren?

    Je kombuchazwam of scoby kan je 2 tot 3 maanden bewaren. Leg je scoby in een bakje met water of kombucha drank in de koelkast, zo blijft je scoby het langst goed!

    Is de kant en klare kombucha suikervrij?

    In alle kant en klare kombucha producten van Thylbert wordt er suiker gebruikt. Zonder suiker kan je namelijk geen kombucha maken. Dit moet dus ook verplicht bij de ingrediënten vermeld worden. Maar (en dat is natuurlijk het belangrijkste): Alle gebruikte suiker wordt volledig omgezet tijdens het fermentatieproces. Met andere worden: er zit dus geen suiker in het eindproduct! Vandaar dat de producten suikervrij genoemd mogen worden. Natuurzuivere kombucha is dus één van de enige producten ter wereld waarin suiker wordt gebruikt, maar die niet in het eindproduct zit!

    Let op: dit is geen medicijn!
    Recept kombuchadrank                Kombucha en veiligheid                Recept kombuchacrème


    Kombucha koop je al meer dan 15 jaar veilig en vertrouwd bij Mani Vivendi.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking