Melkkefirkorrels
Met de melkkefirkorrels van Mani Vivendi maak jij je eigen gezonde melkkefir. Het helpt je spijsvertering te verbeteren, geeft je energie en draagt bij aan een gezonde darmflora. Melkkefir is snel en makkelijk te maken. Je doet de melkkefir korrels in een glazen pot, je voegt er melk aan toe, hoe vetter hoe beter, en je kunt na 48 uur al je eerste melkkefir drinken. Wanneer je de kefirkorrels op de juiste manier verzorgd groeien deze vanzelf, zo kun je naar verloop van tijd dus ook steeds meer melkkefir maken. Met 25 gram melkkefirkorrels kun je ongeveer 250 ml melkkefirdrank maken.
Verse melkkefirkorrels
Wanneer je bij ons de melkkefir korrels besteld oogsten wij deze vlak voor ze verstuurd worden uit een actieve productie. Verser kan dus niet. De volgende dag heb je dan de melkkefir korrels in huis (via de brievenbus). Het is verstandig er die zelfde dag nog mee aan de slag te gaan, mocht dit niet lukken dan is het slim om het zakje in de koelkast te leggen.
Wat heb je nodig om melkkefir te maken?
- Melkkefirkorrels, om 1 liter melkkefir te maken heb je 100 gram melkkefirkorrels nodig. Na iedere 2 dagen groeit de hoeveelheid melkkefir korrels met 10% tot 20%. Melkkefirkorrels zijn een levende organisme. Ga er dus voorzichtig mee om
- Een glazen pot waar de hoeveelheid melkkefir in past die je wil maken
- Volle melk, hoe vetter de melk hoe beter de melkkefirkorrels groeien
- Plastic vergiet of een plastic zeef of nog mooier de trechter met zeef die wij verkopen. Net als waterkefir houdt melkkefir ook niet van van metaal
- Een neteldoekje om de glazen pot mee af te deken, zo zorg je ervoor dat er geen vliegjes en andere insecten inkomen
Melkkefir recept voor 1 liter melkkefir
- Zorg ervoor dat je 100 gram melkkefirkorrels hebt
- Doe de melkkefirkorrels in een glazen pot van minimaal 2 liter
- Voeg aan de melkkefirkorrels in de glazen pot 1 liter (volle) melk toe
- Voeg eventueel nog 10 ml slagroom toe aan de glazen pot om de melkkefir romiger te maken
- Roer het geheel door met een niet-metalen voorwerp, bijvoorbeeld een plasticlepel
- Dek met het neteldoekje de pot af
- Zet de pot op een plek waar deze op kamertemperatuur staat en niet in direct zonlicht
- Wanneer de melkkefir 48 uur heeft gestaan kun je het neteldoekje van de pot halen en de melkkefir gaan oogsten
- Giet de vloeistof van de melkkefir via een trechter met zeefje in een fles, bijvoorbeeld een beugelfles
- De melkkefir is nu klaar om te drinken of om er een lekkere smoothie mee te maken
- Met de melkkefirkorrels die overblijven kun je weer een nieuwe bereiding gaan maken, de korrels hoef je niet af te spoelen
- Alle benodigdheden zitten in ons Melkkefir Startpakket
Melkkefir maken doet je veilig en vertrouwd met de melkkefirkorrels van Mani Vivendi.