- Alle producten zijn door ons getest en geprobeerd
- Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
- Gratis verzending vanaf € 75
De pH meters die wij verkopen, daarvan hebben we de fabriek kalibratie gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Dat hebben we met de pH 4,01 oplossing gedaan. Onze pH meters worden veel gebruikt om te meten hoe zuur de zelfgemaakte kombucha is. De pH van Kombucha ligt het beste tussen de 3 en 3,5. De pH van 4,01 ligt daar het dichts bij.
U hoeft dus niet direct de pH meter opnieuw te kalibreren. Wij leveren standaard kalibratiepoeder mee met onze pH meters.
Mocht u na verloop van tijd uw pH meter opnieuw willen ijken, dan kunt u voordelig dit poeder kopen.
Let op: Het poeder moet opgelost worden in gedemineraliseerd of gedestilleerd water. Veel mensen hebben een fles in huis voor het vullen van een stoomstrijkijzer. Het is in vrijwel iedere supermarkt te krijgen.
Een pH buffer probeert zo stabiel mogelijk de pH waarde aan te houden. Hierdoor is het mogelijk om zelf de pH oplossing te maken. Als er geen pH buffer zou zijn, dan zou u op de druppel nauwkeurig 250ml. water moeten nemen om het poeder in op te lossen. Door de buffer hebben kleine afwijkingen in de waterhoeveelheid geen invloed op de te meten pH waarde.
Wanneer vooral zure oplossingen zoals kombucha wordt gemeten is het aan te raden de pH = 4,01buffer te gebruiken. Meet u meer neutraal zoals water of urine dan kunt u beter de pH 6,86 buffer gebruiken.
Toon meer